Stedentoernooi

Dit seizoen is het stedentoernooi op zondag 24 maart 2024. 

 

Elke deelnemende vereniging komt

uit voor de stad waar de vereniging

gevestigd is. Elke team (stad) heeft een burgemeester (teamleider) die het team samenstelt en aanmeldt voor de wedstrijd.

Spelregels

Een stad bestaat uit 8 deelnemers verdeeld over de volgende categorieën:

  • Junior C
  • Junior B
  • Junior A
  • (neo-) Senior

Per categorie mag één dame en één heer deelnemen. Junioren C en B rijden een 500m en een 1000m. Junioren A en (neo-)senioren rijden een 500m en een 1500m.

 

Het toernooi wordt afgesloten met een ploegenachtervolging over 6 ronden. Er wordt gestart met 3 rijders die allemaal moeten finishen, de tijd van de 3e rijder telt. Elk team mag zelf bepalen welke van de 8 rijders wordt opgesteld. Meerdere teams opgeven mag ook, echter, deze uitslagen tellen niet mee voor het teamklassement. Het teamklassement bestaat uit de punten op basis van de tijden van de 8 rijders + de teamsprint.

 

Wanneer er in een bepaalde categorie geen rijder is, dan mag een rijder uit een jongere categorie meedoen. Ook kan er geleend worden bij andere deelnemende steden of reserverijders.  

Inschrijven

Inschrijven kan op inschrijven.schaatsen.nl.

Door een rijder van een stad (team) in te schrijven op de afstand Stedentoernooi (de eerste afstandscombinatie) en te betalen is het team ingeschreven.

 

De kosten bedragen €80,00 per team. Rijders hoeven niet apart te worden ingeschreven, tenzij er reserverijders zijn.

 

Zijn er meer dan 8 rijders, geef deze rijders dan op als individuele deelnemers op inschrijven.schaatsen.nl. Waar nodig zullen wij deze rijders inzetten. Kunnen wij deze rijders niet inzetten als reserve, dan rijden zij buitenmededinging de gekozen afstanden. Kosten voor deze extra deelname bedragen € 13,00 per deelnemer.

 

Bij inschrijving ontvangen we graag uiterlijk zaterdag 11 maart de samenstelling van het team via de e-mail: inschrijven.bgp@gmail.com.