Teamtoernooi

Dit seizoen is het teamtoernooi/stedentoernooi op zondag 24 maart 2024. 

 

Met deze wedstrijd sluiten wij traditiegetrouw het schaatsseizoen in Nijmegen af. Maak hiervoor een divers team (mag uit leden van meerdere clubs bestaan) van 6 rijders (3 vrouwen en 3 mannen). Kies een mooie naam van een Nederlandse stad voor je team en wijs een teamleider aan die het team aanmeldt voor de wedstrijd.

 

Spelregels

Elke rijder komt drie keer in actie. Iedereen rijdt een 500m. Afhankelijk van de categorie rijd je een 1000m (pupil, junioren C en B, en masters) of een 1500m (junioren A t/m senioren B). Tot slot rijden 3 rijders een teamsprint en 3 rijders een afvalrace. We rijden in zes categorieën: dames t/m junior B, heren t/m junior B, dames junioren A t/m senioren B, heren junioren A t/m senioren B, dames masters en heren masters.

 

In elke categorie wordt een klassement opgemaakt over twee afstanden en krijg je op basis hiervan

punten: nr 1: 10pt; nr 2: 8pt; nr 3: 6pt; nr 4: 5pt t/m nr 8: 1pt. Je mag meerdere rijders in een categorie

opstellen, maar om maximaal te scoren is het verstandig je kansen over verschillende categorieën te

spreiden. Indien nodig mag je een junior of master in de senioren categorie inzetten.

 

Het toernooi wordt afgesloten met een teamsprint over 3 ronden (ploeg met 3 rijders) en een afvalrace (3 rijders per team). Bij de teamsprint start je met z’n drieën, zwaait één rijder af na een ronde, zwaait de tweede rijder af na twee ronden en rijdt de laatste rijder de slotronde. Op basis van eindtijd wordt klassement opgemaakt, waarin de nummer één 30 punten krijgt, de nummer twee 27 punten en elke volgende klassering 3 punten minder.

 

Bij de afvalrace vallen elke ronde één of twee rijders af (hangt af van het aantal deelnemende teams en wordt door de wedstrijdleiding op zondag 24 maart vastgesteld, voor het begin van de wedstrijd). De winnaar krijgt 15 punten, de nummer twee 14 punten, tot we bij 1 punt zijn voor de nummer 15.

Voor de veiligheid is het dragen van een schaatshelm, snijvaste handschoenen, scheenbeschermers en enkelbeschermers verplicht bij deelname aan de teamsprint en afvalrace. Tevens zijn afgeronde

schaatspunten verplicht.

 

Alle regels voor de puntentelling en de specifieke onderdelen Teamsprint en Afvalkoers vind je in het Reglement Teamtoernooi.

 

Inschrijven

Je kunt je team nu inschrijven via de site https://inschrijven.schaatsen.nl. Selecteer langebaan, Nijmegen (Triavium) en vervolgens kies je het ‘Teamtoernooi’ op 24 maart. Door een rijder van jouw team in te schrijven op afstand Teamtoernooi (de eerste afstandscombinatie) en vervolgens te betalen staat je team ingeschreven.

 

De kosten per team bedragen € 60,00. Je hoeft dus niet iedere rijder apart in te schrijven. De betaling kan worden voldaan via de inschrijfpagina door middel van iDeal.

 

Bij inschrijving ontvangen we graag uiterlijk zaterdag 23 maart ook de naam en samenstelling van je team via e-mail (inschrijven.bgp@gmail.com). Geef hierbij de uitkomende categorie (junior, senior of master) aan en de licentienummers.

 

Heb je meer dan 6 rijders, geef deze rijders dan op als individuele deelnemers via https://inschrijven.schaatsen.nl. Waar nodig zullen wij deze rijders inzetten in teams die over onvoldoende rijders kunnen beschikken. Kunnen wij deze rijders niet inzetten als reserve, dan rijden zij buiten mededinging de gekozen afstanden. Kosten voor deze extra deelnemers bedragen € 12,50 per deelnemer.