Sprinttoernooi

Zondag 6 februari 2022 organiseert de Baanvereniging Gelderse Poort het 'Sprinttoernooi' op het snelle ijs van Triavium Nijmegen. Deze wedstrijd over 500-500-1000 meter is speciaal voor Junioren B en C . Zij strijden om de medailles en de wisselbeker.

 

Inschrijven gaat allereerst op basis van een selectie van de snelste seizoentijden bij de B en C junioren. Buiten mededinging kunnen ook deelnemers van andere categorieën meedoen.

 

De wedstrijd wordt afgesloten met een teamsprint.

Uitslagen vind je op de pagina uitslagen


Inschrijven

Inschrijven kan via inschrijven.schaatsen.nl.

 

Kosten voor deelname bedragen €14,00 of €16,00 (afhankelijk van je leeftijd/afstand) voor 3 afstanden. Voor rijders met een wedstrijdkaart is de wedstrijd gratis.

Praktische info

De wedstrijd start om 19.00 uur. vanaf ca. 18.10 uur is er gelegenheid om in te rijden op de hele wedstrijdbaan. Ons advies is om hiervan gebruik te maken. Door de smalle inrijbaan is het tijdens de wedstrijd moeilijk om in te rijden. 


Teamsprint

We sluiten de wedstrijd af met een teamsprint. Je start met 3 rijders. Iedereen rijdt een ronde op kop. Na je kopbeurt ben je klaar en verlaat je de wedstrijdbaan. Belangrijk is dat de wissel (het overgeven van de kop) op de juiste manier gebeurt, namelijk op het rechte stuk en dat je treintje gedurende de hele rit in dezelfde volgorde blijft rijden.

 

Meedoen?
Maak een team van 3 rijders en bepaal je startvolgorde. Je team aanmelden doe je op de dag van de wedstrijd, we melden tijdig voor wanneer je dit moet doen. Je team bestaat uit 3 dames of 3 heren, een gemengd team rijdt mee in de herencompetitie. Deelnemers aan de Teamsprint hoeven niet deel te nemen aan het BC-Sprinttoernooi. Denk er wel aan dat er geen gelegenheid is om in te rijden!

 

Wat heb je nodig?
Om deel te nemen aan de Teamsprint, stellen we een aantal eisen aan je uitrusting. Je bent verplicht om een helm en handschoenen te dragen en de punten van je schaatsen moeten afgerond zijn (‘kwartjesrond’ zijn). Daarnaast is het sterk aan te raden om snijvaste enkel- en scheenbeschermers te dragen en een nekbeschermer. Je rijdt immers op hoge snelheid in een groep.