Jeugdwedstrijden

Sta jij op de film? We hebben van bijna iedereen leuke beelden gemaakt op zaterdag 18 januari 2020.

 

Bekijk ook de foto's.

 

 

De uitslagen van voorgaande edities vind je hier.

Dit seizoen rijden we vier jeugdwedstrijden:  

Tijdens deze wedstrijden maken we een klassement op over 167/333/500 meter en 167/500/1000 meter. De wedstrijden staan open voor de jongste jeugd tot en met de B-junioren (t/m 16 jaar).

 

Elke wedstrijd heeft een beperkt aantal startplaatsen. Dus wacht niet te lang want vol is vol! 

 

 Programma

De wedstrijd duurt ongeveer 1.5/2 uur. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats. De wedstrijd wordt in twee groepen gereden:

 

Groep 1: rijders met (dag)licentie die sneller zijn dan 60 sec op de 500 m. Deze groep rijdt 167/500/1000 meter. 

 

Groep 2: rijders met of zonder licentie die langzamer zijn dan 60 sec op de 500 m. Deze groep rijdt 167/333/500 meter. 

 


Inschrijven, wedstrijdlicentie & kosten

Inschrijven voor de wedstrijd kan via inschrijven.schaatsen.nl. Om je te kunnen inschrijven heb je een KNSB wedstrijdlicentie nodig en (eventueel) een wedstrijdkaart.

 

Wedstrijdlicentie

Op de KNSB-website kun je een KNSB-wedstrijdlicentie activeren. Deze is een jaar geldig en je kunt hiermee aan alle wedstrijden in Nederland meedoen, dus ook op andere banen zoals Deventer of Tilburg. De kosten hiervoor zijn voor rijders t/m 12 jaar €11,25 en voor rijders van 13 t/m 18 jaar €25,30. 

 

Het is ook mogelijk om met je KNSB-inschrijvingsnummer (wat je kunt opvragen bij je club of de KNSB) één gratis daglicentie aan te vragen. Daarna kun je nog één keer per jaar voor €5 een daglicentie aanschaffen. Wil je meer dan twee wedstrijden rijden, dan is het handiger om een 'normale' KNSB-wedstrijdlicentie aan te vragen. 

 

Wedstrijdkaart

Je kunt je inschrijven voor 1 wedstrijd, dan betaal je €15,00 per wedstrijd. Het is echter voordeliger om voor €1 een wedstrijdkaart te kopen. Hiermee kunnen pupillen en junioren C gratis deelnemen aan alle Langebaanwedstrijden van de BGP. Een wedstrijdkaart voor junioren B kost €30. 

 

Het is dus mogelijk om bijna gratis een keer meer te doen aan de jeugdwedstrijd. Schrijf je dus snel in. 

 

 


Hulp?

Kom je er echt niet uit met aanmelden, dan kun je je ook per e-mail aanmelden (je komt dan op een wachtlijst; kosten 15 euro), o.v.v. Naam, Geslacht, Geboortedatum, Schaatsvereniging, E-mailadres en de geschatte te rijden tijd op de 500 m. Aanmelden kan via Jan-Kees Goud: de4goudjes@hotmail.com

 

Afmelden

Afmeldingen s.v.p. uiterlijk de avond voor de wedstrijd per mail (de4goudjes@hotmail.com) of op de wedstrijddag uiterlijk een half uur voor aanvang in de jurytoren. Dit is noodzakelijk om de definitieve startlijsten op te kunnen stellen.