Regiomarathons

Elk seizoen organiseren we op een aantal keer een (recreatieve) regiomarathon in Triavium Nijmegen. 

 

Doe gezellig mee en maak kennis met de marathon sport!

 

Je vindt hier alle wedstrijddata en uitslagen

 

Poster overzicht marathon 2023-2024


Voor wie?

Iedere schaatser, jong en oud, lid of geen lid van een schaatsvereniging, licentie of geen licentie kan meerijden met deze schaatsmarathons.

 

We richten ons op de minder ervaren marathonrijders en er wordt actief gestuurd op de rondetijden per categorie om de doorstroom te bevorderen. De rondetijden zijn per categorie bepaald. Kijk dus bij welke categorie je past!

Inschrijven en deelname

Per wedstrijd betaal je € 7,50 per persoon. Studenten en jeugdleden jonger dan 18 jaar op 1 juni 2023, betalen € 5,50. Je kunt bij de inschrijfbalie met de pin betalen.

 

Het inschrijven en het opmaken van de startlijsten is altijd een hele klus. Daarom willen we iedereen vragen om vooraf in te schrijven. Maar impulsief meedoen blijft mogelijk op de dag zelf.

 

Inschrijven kan hier.

 

Voor vragen over de marathon en/of de inschrijving, kun je contact opnemen met de coördinator BGP-marathons: bgpmarathon@gmail.com

Veiligheid

De veiligheid staat bij deze wedstrijden voorop. Voor alle landelijke en regionale marathonwedstrijden is het dragen van een helm verplicht. Er zijn speciale schaatshelmen te koop. Het mag ook een fietshelm of skihelm zijn met een ronde en regelmatige achterkant.

 

We hebben ook een beperkt aantal helmen te huur voor € 1,- per avond.

 

Let op: snijvaste handschoenen, scheenbeschermers en afgeronde punten op de schaatsen zijn ook verplicht.


Welk groep past bij mij?

De rijders worden ingedeeld in 4 groepen: instapgroep, beginners, aspiranten en gevorderden. Bij de gevorderden rijden we in twee categorieën: de elite (landelijke rijders en regionale rijders van M2 en hoger) en de gevorderden. Aan het einde van het seizoen belonen we de winnaar van het eindklassement per niveau met ludieke prijzen. Hieronder een overzicht van de criteria per groep.

instap-groep

17 ronden (start tegelijk met de beginners en rijdt parallel in de buitenbaan) 

 

Snelst toegestane gemiddelde rondetijd 48 seconden

beginners

30 ronden

 

Snelst toegestane gemiddelde rondetijd 40 seconden

aspiranten

40 ronden

 

Snelst toegestane gemiddelde rondetijd 36 seconden

gevorderden

45 ronden

 

Snelst toegestane gemiddelde rondetijd 32 secondenHulp gezocht

Voor de marathons zijn we op zoek naar juryleden en baancommissarissen. Je kunt je ook aanmelden voor deze taak voor een of twee wedstrijden op een avond en zelf in je eigen categorie meeschaatsen. Dan rijd je gratis mee.

 

Voor vragen en aanmeldingen als vrijwilliger, kun je contact opnemen met de coördinator BGP-marathons: bgpmarathon@gmail.com (let op: dit is een ander e-mailadres dan voor de langebaanwedstrijden!)