Regiowedstrijden

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via inschrijven.schaatsen.nl vanaf 2 weken voor de wedstrijddatum. Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de wedstrijd. Daarna worden de startlijsten samengesteld.

 

Als je door omstandigheden niet kunt, meld je dan tijdig af via inschrijven.schaatsen.nl of op de dag zelf via: inschrijven.bgp@gmail.com.


Wedstrijdkaart & kosten

Kosten van de wedstrijd zijn afhankelijk van leeftijd en te rijden afstand en staan vermeld bij het inschrijven.

 

Je kunt je per keer inschrijven voor een wedstrijd. Het is echter voordeliger om voor een klein bedrag een wedstrijdkaart te kopen. Hiermee kun je gratis deelnemen aan de regiowedstrijden op zondagavond. De jeugdwedstrijden moeten wel apart worden betaald. De wedstrijdkaart is hier niet geldig.

 

Kosten wedstrijdkaart 2023 - 2024:

 

Pupillen & Junioren C  € 1

Junioren B € 15

Overig € 20

 

 

Startlijst

Het wedstrijdsecretariaat stelt de startlijst samen. De scheidsrechter verricht, een uur voor de wedstrijd, de loting van de ritten.

 

De startlijst wordt ca. 1/2 uur voor aanvang van de wedstrijd opgehangen bij de ijsbaan. Tijdens de briefing van de officials, vlak voor de wedstrijd, worden de dan nog door de coaches afgemelde rijders op de startlijst doorgestreept. Bij een afmelding vlak voor de start of bij het niet verschijnen aan de start, wordt de betreffende rit niet meer op de startlijst aangepast. In dat paar rijdt de andere rijder/ster dan alleen.

 

Bij meer dan 2 keer niet verschijnen aan de start, zonder tijdige afmelding wordt de rijder/ster voor de komende wedstrijden geschorst.


De wedstrijd

Voor elke regiowedstrijd kun je meestal inrijden een half uur tot 3/4 uur van te voren inrijden. Tijden zijn onder voorbehoud van de activiteiten & baanverzorging in Triavium. Je mag de baan op vanaf de 'fun-baan', dus vanaf de binnenkant van de ringbaan. Let er bij het inrijden op dat er snelle en minder snelle rijders zijn en geef elkaar de ruimte.

 

Ongeveer een half uur voor de start wordt het wedstrijdschema opgehangen en geplaatst in de Sportity app, hierop staan ook globaal de tijden van baanverzorging. Let ook op de presentatieborden langs de kant van de baan. Hierop wordt bijvoorbeeld ook aangegeven welke rijders de blokjes mogen leggen en na afloop mogen ophalen.

 

Iedere rijder heeft tijdens de wedstrijd verplicht een gekleurd bandje om: rood, wit, blauw of geel. We starten vaak in kwartetten en door de kleur van de bandjes kunnen de juryleden de rijders goed herkennen. Wedstrijdrijders dienen voor eigen wedstrijdbandjes te zorgen tijdens de wedstrijd. Een set van 4 bandjes is te koop bij de schaatswinkels (ca. 12 euro).

 

Soms organiseren we na afloop ook een teamevenement: een ploegenachtervolging of een teamsprint. 


Richtlijnen afstanden & limieten

Bij de regiowedstrijd hanteren we limiettijden per leeftijdscategorie en afstand. Hieronder vind je de afstanden en de mogelijke limiettijden. Bij het inschrijven worden deze limiettijden gehanteerd. 

 

Als een rijder de limietafstand nog niet heeft gereden, stuur dan een mail (zie inschrijven.schaatsen.nl). Mailen mag uiteraard ook als je vragen hebt over de afstanden of limiettijden. 

 

In de tweede helft van een seizoen (vanaf januari) gaan alle leeftijdscategorieën 1 stap omhoog. Een pupil B mag dan bijvoorbeeld ook een 1000 meter rijden als de 500 meter onder de 55 seconden is gereden. Zo kun je vast wennen aan een langere afstand.

Rijders Afstand Limiettijd
Alle pupillen 167m + 167m  
Alle pupillen  167m + 300m 167m < 28 seconden
Pupillen A/B/C/D 300m + 500m 300m < 47 seconden

Pupillen 

A/B/C

500m + 500m 500m < 65 seconden  (01.05 minuut)
Pupillen A+B 500m + 700m 500m < 60 seconden
Pupillen A 500m + 1000m  500m < 55 seconden
Pupillen A 500 + 1500 meter  500m < 50 seconden
Junioren / Neo- / senioren divers afhankelijk van de kalender, er zijn wel limiettijden bij de langere afstanden.

Annuleren wedstrijd

Een wedstrijd wordt geannuleerd:

  • bij te weinig deelnemers (minder dan 15)
  • bij het ontbreken van tijdwaarnemers (er dienen minimaal 2 tijdwaarnemers aanwezig te zijn)
  • bij het ontbreken van een juiste baanbeveiliging (matten zijn nog niet opgehangen)
  • bij calamiteiten van buitenaf (bijvoorbeeld geen ijs)