Nieuwsberichten seizoen 2017-2018

Fons Heems overleden

Op 8 juli is geheel onverwacht onze oud-voorzitter Fons Heems overleden. Fons was als bestuurslid van het Gewest Gelderland en voorzitter en mede-oprichter van de Baanvereniging Gelderse Poort, zeer betrokken bij het schaatsen in Nijmegen.

 

Op het WK Inline-skaten een paar dagen voor zijn overleden, reikte hij namens het gewest Gewest Gelderland de verenigingsbeker uit aan Bertus Dokter (rechts) voor de organisatie van de EuropaCup en het NK en WK.

 

Wij zijn dankbaar voor zijn inzet en zullen zijn sportiviteit en gulle lach missen!

 

We wensen zijn partner, kinderen, familieleden, vrienden en kennissen veel sterkte.

Alblasserwaard winnaar Stedentoernooi 2018

Zondagavond 19 maart streden 6 steden om de eer en de beker van het Nijmeegse Stedentoernooi 2018. Alblasserwaard ging er met de winst vandoor. De andere deelnemende ploegen waren: DYC, NSV, Giethoorn, STW en Scoss. 

 

Bij de ploegenachtervolging werd een nieuw baanrecord gereden door de mannen van NSV: 2.40.02.

Winnaars marathon klassement bekend

De uitslagen van de BGP marathon wedstrijden zijn bekend. In elke categorie werd er hard gestreden om de eer! We feliciteren alle rijders met dit mooie resultaat!

 

Uitslagen

 

 

 

Uitslagen klassement jeugdwedstrijd 3 februari 2018

De uitslagen van de tweede jeugdwedstrijd zijn bekend. We feliciteren iedereen met het behaalde resultaat.

 

Uitslag

 

 

 

 

 

Laatste  Regiowedstrijd op 11 maart 2018

Op zondag 11 maart schaatsen we alweer de laatste Regiowedstrijd van dit seizoen. Er staan heel veel verschillende afstanden op het programma. Dus pak je kans en scherp die ene tijd nog een keertje aan!

 

Inschrijven kan op inschrijven.schaatsen.nl.

 

Meer informatie

Zaterdag 3 maart: 1e BGP marathon op natuurijs

Aanstaande zaterdag organiseren we de eerste BGP natuurijsmarathon in Heumen.

 

Tijdstip: zaterdag 3 maart 2018 10.00 uur

Locatie: IJsbaan Heumen aan de Maasstraat.

 

De wedstrijd staat open voor diverse categorieen. Je kunt je nu inschrijven of op locatie.

Meer informatie

17 februari mass start en marathon

Op zaterdag 17 februari organiseren we de laatste Mass start voor de jeugd. We rijden tussen 20.00-21.00 uur diverse wedstrijdjes. Aanmelden kun je hier.

Meer informatie

 

 

Daarna kunnen de oudere rijders meedoen aan de marathon. Een leuke laagdrempelige wedstrijd waarbij je kennismaakt en/of je verder ontwikkelt in deze tak van sport.

Meer informatie

Zaterdag 3 februari: jeugdwedstrijd

Kennismaken met het langebaanschaatsen? Een keer een klassement rijden over 3 afstanden? Misschien wel een medaille winnen?

 

Dat kan! Op zaterdag 3 februari kun je weer meedoen aan de supergezellige jeugdwedstrijd waarbij je 167, 333 en 500 meter rijdt. Heb je de 500 meter al eens onder de minuut gereden? Dan mag je een 167, 500 en 1000 meter rijden.  

Meer informatie

14 januari eerste regiowedstrijd 2018

We wensen iedereen een heel sportief 2018!

 

 

Zondag 14 januari is de eerste regiowedstrijd van dit jaar. Je kunt verschillende afstanden rijden, dus schrijf je snel in op inschrijven.schaatsen.nl. Dat kan nog tot op de dag zelf, maar we raden je aan dit eerder te doen.

Video-verslag marathon 18 december

We sluiten het jaar af met een video-verslag van de tweede BGP-marathon op 18 december 2017. Een leuke manier om eens digitaal kennis te maken met deze sport. Heb je de smaak te pakken? Doe dan mee aan de derde en laatste marathon georganiseerd door de Baanvereniging Gelderse Poort op zaterdag 17 februari 2018 van 21.00 tot 22.30 uur.

 


Tweede BGP marathon op 18 december een succes

Ook de tweede regiomarathon van de Gelderse Poort was een succes! Er zijn mooie wedstrijden geweest met een paar close finishes! De uitslagen staan op onze site. De top-5 bij de aspiranten wordt op basis van hun rondetijden gepromoveerd naar de gevorderden.

Gefeliciteerd! 

 

 

Wedstrijd 10 december afgelast

Let op: het BC-sprinttoernooi is wegens slechte weersomstandigheden afgelast. Helaas heeft de organisatie dit moeten besluiten omdat de wegen rond Nijmegen slecht begaanbaar zijn. Met de voorspelde regen en gladheid is het onverantwoord om de wedstrijd door te laten gaan. Veiligheid boven alles.

 

Of de wedstrijd wordt ingehaald wordt op een later moment besloten. Eventueel betaald inschrijfgeld wordt terugbetaald. 

 

Informeer vooral de andere rijders in je team over dit besluit zodat niemand voor niets de weg opgaat.

Geslaagde jeugdwedstrijd

20 november 2017

Zaterdagavond stonden 63 jeugdleden aan de start van de eerste jeugdwedstrijd van dit seizoen. De jongste pupillen reden een klassement over 3 afstanden: 167, 333 en 500 meter. Voor de snellere pupillen en junioren werd het klassement opgemaakt na een 167, 500 en 1000 meter. Er sneuvelden een heleboel PR's! Hier vind je de uitslag.


Eerst Mass start jeugd een succes

13 november 2017

Afgelopen zaterdag was de eerste Mass start voor de jeugd. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met deze tak van de schaatssport. 

Aanmelden jeugdwedstrijd 18 november 2017

12 november 2017

Meld je snel aan voor de gezellige jeugdwedstrijd op zaterdagavond 18 november 2017. Je rijdt een 167-333-500 of een 167-500-1000. Over deze 3 afstanden maken we een klassement op.

 

Aanmelden gaat via inschrijven.schaatsen.nl voor licentiehouders. Heb je geen licentie of een daglicentie? Meld je dan aan op de jeugdwedstrijdenpagina. Dit kan tot vrijdagavond 17 november 22.00 uur.

Uitslag marathon 6 november

11 november 2017

De uitslagen van de marathon zijn bekend: 

Op de pagina uitslagen vind je de uitslagen van dit jaar en voorgaande jaren. Heb je foto's of filmbeelden gemaakt? Deze gebruiken we graag op de website. De volgende wedstrijd is op: 18 december 2017 van 21.00-22.15 uur.

Nieuwe website

22 november 2017

Welkom op de vernieuwde website voor de baanvereniging Gelderse Poort. Je vindt hier alle informatie over de activiteiten van de BGP en de deelnemende verenigingen.

 

De website wordt de komende week nog aangepast en aangevuld. Mis je informatie? Heb je leuke foto's bij een onderdeel, bijvoorbeeld bij de marathon of mass start? Klopt er iets niet? Of wil je gewoon laten weten wat je van de nieuwe website vindt? Stuur een mailtje.

Wedstrijddata bekend

12 oktober 2017

De wedstrijddata zijn bekend! In seizoen 2017-2018 organiseren we weer regiowedstrijden op zondagavond, jeugdwedstrijden, een sprinttoernooi voor de junioren en uiteraard de marathons. 

 

Kijk voor de data en meer informatie over de wedstrijden onder het kopje wedstrijden.

Baanselectie Gelderse Poort

 

1 oktober 2017

 

We zijn weer begonnen! Vanaf deze week staat de baanselectie Gelderse Poort weer op het ijs in Nijmegen. Een groot aantal oude bekenden en een paar nieuwe gezichten.

 

 

 

Binnenkort stellen we de hele selectie aan je voor!