Coronavirus betekent vervroegd einde seizoen

13 maart 2020
Helaas! Nadat diverse verenigingen al besloten hadden om hun activiteiten te verplaatsen of te annuleren, is nu ook door Triavium besloten dat de ijsbaan dicht gaat. Als BGP ondersteunen we dit besluit, veiligheid voorop.

Al hadden we een leukere afsluiting van het seizoen voor ogen. Desondanks hopen we dat jullie een mooi schaatsseizoen hebben gehad! We zien jullie graag terug in september.

Team van het jaar:  Sjaan's Spatjes Kings

9 maart 2020

 

Sjaan's Spatjes Kings met  Jannick Harmsen, Mark Reesink en Jeanne Boenink zijn team van het jaar 2020 geworden.

 

Over vier wedstrijden teamsprint of ploegenachtervolging waren zij het meest constant en haalden zo genoeg punten binnen voor de eretitel 'Team van het jaar! Gefeliciteerd!

De IJsvrienden winnaar Stedentoernooi 2020

9 maart 2020

De traditionele afsluiter van het seizoen is het Stedentoernooi waarin nog eenmaal gestreden wordt voor mooie tijden. Drie steden deden mee en een heleboel individuele rijders. Er sneuvelden veel persoonlijke records en de sfeer was (dankzij of ondanks) de hockeywedstrijd bijzonder gezellig. Winnaar van de Stedenbokaal en de ploegenachtervolging: De IJsvrienden! Tweede werd STW en derde DIJC.

Geslaagde marathoncompetitie 2020 - de uitslagen

8 maart 2020

 

Zaterdagavond 7 maart werd er gestreden voor het eindklassement van de BGP marathoncompetitie. De winnaars: Instappers: Paula Teeuwen, beginners: Fleur Koopman, Aspiranten: Michiel Hupkes, Gevorderden: Erik Smid Gefeliciteerd allemaal!

De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en graag tot volgend seizoen!

Uitslagen

7 maart finale BGP marathon

17 februari 2020

 

Zaterdag 7 maart is de finale van de BGP marathon competitie. Een leuke, eenvoudige manier om op je thuisbaan kennis te maken met de marathonsport. Doe mee en kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

 

Dit is het klassement tot en met de derde wedstrijd.

Teamevenementen finale

10 februari 2020
Nog 1 wedstrijd en dan weten we wie de wisselbeker ontvangt voor 'team van het jaar'. Wie o wie wordt het snelste team over vier teamevenementen dit seizoen. Het is spannend aan de kop met nog 3 teams die de beker kunnen winnen: Sjaan's Spatjes Kings, Vijf rondjes te lang of De snelsten. Finale op: 8 maart 2020.

Bekijk hier het tussenklassement.

Stormachtig sprinttoernooi levert medailles en PR's op

10 februari 2020

Zondag 9 februari organiseerden we ons traditionele sprinttoernooi met klassement over 3 afstanden. Voor de pupillen was er winst voor Jitske Bennink, Niels Hiddink en Floor van Schijndel. Bij de junioren wonnen Jasmijn Hiddink en Swen Halferkamps. En als bonus mochten ook de senioren naar het podium, waar onze internationale deelnemer Roel Veenman won. Gefeliciteerd allemaal!

Bekijk hier alle uitslagen & alle klassementen

Mooie prestaties op NK jeugdmarathon in Hoorn

10 februari 2020
Zaterdag 8 februari 2020 werd in Hoorn het NK jeugdmarathon gereden. Namens de bij de BGP aangesloten verenigingen stonden 8 rijders aan de start. Zij hadden zich via de drie wedstrijden bij de BGP mass start competitie gekwalificeerd. 

 

Bij de pupillen eindigden in hun serie: Melle Boeijen (18e), Floor van Schijndel (21e), Niels Teunissen (13e), Hein Tates (16e) en Floris Verploeg (8e). Floris mocht door naar de finale en werd 20e.

 

Bij de junioren werd direct een finale gereden: Marit Braakhuis (41e), Jasmijn Hiddink (15e), Nout Tates (49e, met val) en pieter Ullersma (42e) reden de finale uit. Een mooie ervaring voor deze jeugdige rijders.


Sprinttoernooi op 9 februari + teamevenement

4 februari 2020

Voor de liefhebbers van de korte afstanden is er op zondag 9 februari een sprinttoernooi voor B- en C junioren, maar ook andere leeftijdscategorieen mogen meedoen. De inschrijving is geopend en te vinden op inschrijven.schaatsen.nl. Ook is er een teamevenement voor het teamklassement. De tussenstand na twee afstanden is bekend: tussenklassement.

 

Meer informatie 

26 januari BGP regiowedstrijd

21 januari 2020
Op zondag 26 januari is alweer de 5e regiowedstrijd van dit seizoen. Er staan extra veel leden van Lacustris aan de start, zij rijden gelijktijdig hun clubkampioenschap.

 

Ook meedoen? Schrijf je dan in op: inschrijven.schaatsen.nl. 

 

Tot zondag!

Meer dan 240 starts op jeugdwedstrijd

19 januari 2020

Meer dan 240 starts afgelopen zaterdag in Triavium bij de jeugdwedstrijd. Een absoluut record met veel mooie tijden. Nieuwsgierig naar je tijden? Bekijk ze hier. Ook zijn er foto's gemaakt en kun je onze berichten op Facebook, Twitter en Instagram volgen. We bedanken alle deelnemers en vrijwilligers voor een geslaagde avond!


Jeugdwedstrijd 18 januari is vol

15 januari 2020

De jeugdwedstrijd van aankomende zaterdag heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. Daar zijn we uiteraard heel blij mee! Mocht je nog niet hebben ingeschreven, dan kun je inschrijven voor de reservelijst. Je ontvangt dan bericht of je wel of niet mag rijden. Heb je je aangemeld en kun je toch niet komen? Meld je dan zo snel mogelijk af zodat we deelnemers van de reservelijst kunnen oproepen.

Finale mass start met mooie medailles

12 januari 2020

Zaterdagavond 11 januari was de finale van de mass start competitie dit seizoen. Na afloop waren er medailles voor alle deelnemers die aanwezig waren bij de finale. Het leverde een boel blije gezichten op. 

 

Later wordt bekend welke pupillen A, B en junioren C geselecteerd zijn voor het NK Jeugdmarathon op 8 februari 2020 in Hoorn. 

Meer informatie, aanmelden en uitslagen.  

11 januari: finale mass start jeugd

4 januari 2020

Zaterdag 11 januari is de finale van de mass start van dit seizoen. Doe je ook gezellig mee? Je rijdt in je eigen leeftijdscategorie 3, 5 of 10 ronden.

Voor de pupillen A, B en junioren C zijn er startplaatsen te verdienen voor het NK Jeugdmarathon op 8 februari 2020 in Hoorn. 

Meer informatie, aanmelden en uitslagen.  

Inschrijving jeugdwedstrijd 18 januari geopend

28 december 2019

Op 18 januari 2020 kun je weer meedoen aan de jeugdwedstrijd: een gezellige wedstrijd voor de jongste rijders. Ook als je pas net bent begonnen met schaatsen kun je meedoen. Je rijdt 0.5, 1 of 1.5 ronde. Of langer, als je 1.5 ronde onder de minuut kunt rijden.

 

Kijk hier voor meer informatie en schrijf je snel in.

Limietwedstrijd 22 december

16 december 2019

 

Wil jij een limiet rijden voor een NK? Kom dan op 22 december meedoen aan de limietwedstrijd in Nijmegen.

Het is een korte wedstrijd van een uur, en vol=vol.

 

Inschrijven kan op: inschrijven.schaatsen.nl.

14 december mass start voor pupillen t/m junioren C

9 december 2019

 

Aanstaande zaterdag is de tweede mass start van dit seizoen. Doe je ook gezellig mee? Je rijdt in je eigen leeftijdscategorie 3, 5 of 10 ronden.

Voor de pupillen A, B en junioren C zijn er startplaatsen te verdienen voor het NK Jeugdmarathon op 8 februari 2020 in Hoorn. 

Meld je snel aan. Uitslagen

Wedstrijd rijden? 8 december!

1 december 2019

 

Zondag 8 december staat de volgende regiowedstrijd alweer op de kalender. Je kunt diverse afstanden rijden, ook als je geen licentie hebt. Je kunt dan via inschrijven.schaatsen.nl via een daglicentie inschrijven en meerijden.

 

Tot zondag! Bekijk hier de uitslagen.

Gezellige mass start voor de jeugdleden

30-11-2019

 

De eerste mass start van dit seizoen leverde mooie wedstrijden op bij de pupillen en junioren. Alle uitslagen zijn bekend en kun je hier vinden. 


Over 2 weken is de volgende mass start. 

Meer informatie en inschrijven.

30 november jeugd mass start

24 november 2019

 

Op zaterdag 30 november organiseren we de eerste mass start voor de jeugd dit seizoen. Een leuke gezellige wedstrijd waarin je gelijktijdig met meerdere rijders in de baan mag starten en een aantal rondes mag rijden. Geef je snel op en doe gezellig mee.

 

Meer informatie en inschrijven

25 november BGP marathon

21 november 2019
Maandag 25 november is de tweede BGP marathon. Na het succes van de eerste marathon hopen wij op een net zo groot of nog groter deelnemersveld. De marathons zijn een leuke manier om kennis te maken met de marathonsport.

 

Kijk voor meer informatie op de marathonpagina of schrijf je direct hier in. Tot maandag!

Geslaagde jeugdwedstrijd

16 november 2019

Met 88 deelnemers was het de meest succesvolle jeugdwedstrijd sinds jaren! Er zijn heel veel PR's gereden en heel veel rijders die voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd.

 

Op facebook vind je vanaf morgen ook veel foto's en filmpjes van de wedstrijd.

Uitslagen en Klassement

16 november jeugdwedstrijd voor alle jeugdleden

30 oktober 2019

Update: de wedstrijd zit vol. Je kunt je niet meer inschrijven.

 

Op 16 november organiseren we de eerste jeugdwedstrijd voor iedereen t/m junioren B. 

Je rijdt drie afstanden: 167, 500 en een 333 of een 1000 meter. Lees hier alles over de jeugdwedstrijd.

Grote opkomst bij eerste marathonwedstrijd

29 oktober 2019

De eerste marathon in seizoen 2019-2020 was een succes met veel deelnemers. In vier categorieen werd er gestreden om de punten. Winnaars waren: Ties Schutte (instappers), Fleur Koopman (beginners), Diede van de Vendel (aspiranten) en Gijs Boer (gevorderden).


Alle uitslagen vind je hier.

27 oktober: eerste regiowedstrijd

21 oktober 2019

Zondagavond 21 oktober is de allereerste regiowedstrijd in Nijmegen. Een goed moment om te testen hoe je uit de zomer bent gekomen! Iedereen kan meedoen, jong of oud, beginner of gevorderde. 

 

Inschrijven kan op: inschrijven.schaatsen.nl.

Uitslagen

28 oktober: BGP marathon in Nijmegen

19 oktober 2019
Schrijf je nu in voor de BGP-marathons in Triavum. Een leuke manier om kennis te maken met de marathonsport.

 

Kijk voor meer informatie op de marathonpagina of schrijf je direct hier in.

 

Tot 28 oktober op de eerste BGP marathon!

Nieuw: teamevenementen in Nijmegen

13 oktober 2019

Vorig seizoen hebben we in 2 wedstrijden een teamevenement op het programma gezet, waar veel teams aan deel hebben genomen. Voor ons als wedstrijdorganisatie aanleiding om daar meer mee te doen voor het komende seizoen. Daarom staat er dit seizoen bij 4 wedstrijden een teamevenement op het programma. Doe jij ook mee? 


Meer informatie

Dutch Classics opent het schaatsseizoen

1 oktober 2019

Zaterdag 28 september om 18.00 uur precies, klonk het allereerste startschot van dit seizoen in Triavium. Ook op de tweede dag is er hard gereden. We kijken terug op een mooi toernooi.

 

Bekijk hier de tussenklassementen en de uitslagen op: schaatsen.nl

Opleiding KNSB Schaatsleider niveau 2 in Nijmegen

15 september 2019

Schrijf je nu in voor de KNSB opleiding SL-2 die op donderdag 10 oktober begint in Nijmegen.

 

In deze opleiding leer je hoe je verantwoord en zelfstandig training kan geven aan jeugd en recreatieve schaatsers en hoe je andere verenigingsactiviteiten op een veilige manier kunt begeleiden. Jouw rol is om enthousiaste schaatsers de basisvaardigheden aan te leren en te verbeteren. Om dit te kunnen doen, wordt in de opleiding veel aandacht besteed aan de schaatstechnieken vanuit het KNSB Vaardigheidsconcept. Je leert hoe je deze op een positieve, leuke en goede manier over kan brengen.

 

De theorie-lessen (VIP ruimte Triavium) zijn op: do 10 okt, do 7 nov, do 12 dec, do 19 dec en do 9 jan 2020. De praktijklessen (ringbaan) op: do 24 okt, do 14 nov, do 21 nov, do 28 nov, do 16 jan, do 23 jan, do 30 jan en do 5 maart 2019. Tijd: 19.30 tot 22.30 uur (theorie), 20.00 tot 22.30 uur (praktijk).

Kosten voor deze opleiding zijn: € 454 (KNSB) en een vergoeding voor de zaalhuur, koffie/thee. Opgeven kan via de KNSB: https://opleidingenwebshop.knsb.nl/home/nl-nl/shop/product/422/schaatsleider-niveau-2-langebaan-nijmegen  

 

Let op: de opleiding gaat alleen door bij voldoende belangstelling. Geef je daarom snel op, voor 30 september a.s.

Inschrijving Dutch Classics 2019 geopend

8 september 2019

Vanaf maandag 9 september is de inschrijving voor de eerste wedstrijd van het seizoen, de Dutch Classics geopend. 

 

We nodigen alle junioren t/m masters, die voldoen aan de limieten, uit om zich in te schrijven. 

 

Meer informatie: Dutch Classics 2019

Jurycursus start in september

23 juli 2019

Altijd al een officieel jurylid willen worden? Dat kan nu heel gemakkelijk door in september deel te nemen aan de basiscursus jury. De cursus bestaat uit 3 avonden en aan praktijkgedeelte waarbij je stage loopt tijdens een wedstrijd.


Dit zijn de data:

5 en 9 september & 28 november. De cursuslocatie is Ede (bij de EIJV). Meedoen? Geef je op bij: kim.hiddink@gmail.com