4e BGP Marathon & Boltrics van Dasselaar regiomarathon Oost-Nederland

De laatste wedstrijd van het seizoen zal geen gewone BGP marathon worden. Deze zal worden gecombineerd met de Boltrics van Dasselaar Regio Oost Marathon (“BvDROM”). Hiermee kunnen we de geannuleerde BvDROM wedstrijd van 18 december inhalen en krijgen BGP rijders de mogelijkheid kennis te maken met de competitie op regionaal niveau.

 

 

Inschrijving

Voor iedere BGP-wedstrijd graag opnieuw inschrijven. Inschrijven is mogelijk tot 15 min voor aanvang wedstrijd in het Triavium in Nijmegen. Schrijf je online in op:

 

https://www.bgpnijmegen.nl/wedstrijden/marathons

 

De online inschrijving sluit op de wedstrijddag om 16:00 uur.

De rijders van de BvdROM zijn al vooringeschreven. 

 

Voor wie?

Iedere schaatser die lid is van een schaatsvereniging die schaatst op Triavium, licentie of geen licentie, kan meerijden. We rijden op deze avond in de BGP-marathon vier wedstrijden:

 

20:00 uur - Instappers (17 ronden van gem. 45s)

20:00 uur - Beginners (30 ronden van gem. 40s)

20:40 uur - Aspiranten (40 ronden van gem. 36s)

21:25 uur - Gevorderden (50 of 60 ronden van gem. 32s)

 

De wedstrijd voor de Instappers en Beginners start met een voorrijder waardoor je tempo in het eerste deel van de wedstrijd vast staat en iedereen bij kan blijven. 

Bij de aspiranten en gevorderden sluiten we aan bij de regels van de BvDROM. 

 

Kosten € 7,50 per persoon; studenten en jeugd jonger dan 18 jaar op 1 juni 2021, betalen € 5,50. Er kan zowel contant (graag gepast) als met de pin worden betaald.

 

Veiligheid: goede helm, scheenbeschermers en afgeronde punten op je schaats zijn verplicht.

 

Coronamaatregelen: We volgen de regels van Triavium. Blijf thuis bij klachten.

 

BGP <-> BvDROM

Instappers en Beginners rijden volgens de BGP regels. Het combineren met de BvDROM wedstrijd heeft geen invloed op hoe deze marathon wordt verreden.

 

Aspiranten rijden mee met de BvDROM categorie C rijders volgens de BvDROM regels: er zijn geen voorrijders, wel een premiesprint. Voor de rijders in de BGP competitie wordt een aparte daguitslag opgemaakt dat gebruikt wordt voor het BGP eindklassement. Rijd je ook mee in de BvDROM competitie? Dan krijg je naast punten in de BGP competitie ook punten in de BvDROM competitie!

 

Ook Gevorderden rijden mee met de BvDROM rijders waar zij tegelijk met de categorie A en B rijders in de baan komen. Er is geen tempo-limiet, en er wordt een premiesprint  Rijders die in een van de BGP wedstrijden dit seizoen in de top-5 (=16 of meer punten) zijn gefinisht starten met de categorie A (60 ronden), overige met categorie B (50 ronden).

Hierop zijn 2 uitzonderingen:

 

Per definitie starten rijders die deelnemen in de BvDROM competitie in de categorie waaraan zij dit seizoen actief zijn. Het BvDROM klassement wordt belangrijker geacht dan het BGP klassement.

Rijders mogen voorafgaand aan paraferen van de tekenlijst een verzoek doen om in een andere categorie te starten en op basis van de verstrekte argumenten neemt de organisatie een besluit. Stuur bij voorkeur je verzoek tijdig naar bgpmarathon@gmail.com.

 

Puntentelling en eindklassement

Dit is de laatste van de in totaal vier BGP wedstrijden dit seizoen. 

 

De puntentelling voor Instappers en Beginners is zoals gebruikelijk dit seizoen. Direct na de wedstrijd wordt het eindklassement opgemaakt en zichtbaar opgehangen bij Café Pierre. Ben je van mening dat iets niet klopt, meldt dit dan binnen 15 min na publicatie bij de wedstrijdleiding.

 

De Aspiranten en Gevorderden in de BGP competitie krijgen een klassering op basis van aankomst in hun categorie waarbij rijders die meerijden in hogere BvDROM categorie worden geklasseerd boven rijders die meerijden in een lagere categorie. BvDROM rijders die niet meedoen in de BGP competitie zijn niet van invloed op de daguitslag of klassement. Deze worden opgenomen als resultaat voor de 4e wedstrijd in het klassement.

 

Ook hier geldt dat opmerkingen betreffende de uitslag binnen 15 min na publicatie bij de wedstrijdleiding bekend moeten zijn.

 

Door deze indeling van de Gevorderden zal het effect op de BGP einduitslag beperkt zijn aangezien

 

De top-6 van het tussenklassement in de Categorie A zal starten

Er een verschil van 13 punten zit tussen de nummer 6 en 7 in het tussenklassement.

Prijsuitreiking

 

Aangezien dit de laatste BGP marathon van het seizoen is vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats in Café Pierre met de traditionele BGP-prijzen. Strijdt u mee voor een halve gegrilde kip, een half kratje bavaria of een reep chocolade?

 

21:00 uur - Prijsuitreiking BGP Instappers en Beginners in café Pierre

22:15 uur - Prijsuitreiking BGP Aspiranten en Gevorderden in café Pierre

 

Hulp bij de organisatie, jury of als bochtencommissaris is altijd welkom. Meld je even via bgpmarathon@gmail.com. Helpen is gratis meerijden!

 

met sportieve groeten,

 

Chris van Hooijdonk, Gerrit van Vilsteren en Piet-Jan Kromwijk

BGP Marathon Nijmegen