Teamevenementen

Ook dit seizoen staan er bij een aantal wedstrijden een teamevenement op het programma, zoals een ploegenachtervolging en een teamsprint. Je vindt de gegevens bij de informatie op inschrijven.schaatsen.nl.

 

Deelname aan een wedstrijd is mogelijk, maar  teams die in dezelfde samenstelling aan meerdere teamevenementen meedoen, strijden mee voor de wisselbeker die wordt uitgereikt na afloop van het Stedentoernooi.


Uitslagen

Per wedstrijd wordt een klassement bijgehouden. Wie na 4 wedstrijden de meeste punten heeft verzameld ontvangt de wisselbeker.

 

Seizoen 2019-2020 

Hoe doe je mee?

Je kunt meedoen door een e-mail te sturen aan de wedstrijdorganisatie: inschrijven.bgp@gmail.com. In die mail zet je:

  • je teamnaam
  • de namen van de 3 rijders (met eventuele licentienummers)
  • bij de Team Sprint geef je aan wie rijder 1, 2 en 3 is.

Inschrijven kan tot uiterlijk de dag van de wedstrijd voor aanvang van de eerste afstand. Dus ook als je tijdens het inrijden je team compleet maakt, kun je nog deelnemen. Dan mag je ook een briefje met teamnaam en namen van de rijders inleveren.

 

Meedoen met het teamevenement kan als je deelneemt aan de wedstrijd, maar je mag ook alleen het teamevenement rijden. Een licentie is niet nodig, goede zin en de juiste veiligheidsmiddelen wel.

Deelname aan het teamevenement is gratis voor de rijders die ook deelnemen aan de wedstrijd. Anders betaal je 5 euro per rijder. Betalen doe je contant in de jurykamer, voor aanvang van de wedstrijd. Niet betaald, betekent niet deelnemen!


Veiligheid en andere regels

Voor deelname aan de teamevenementen gelden een aantal spelregels en veiligheidsmiddelen:

 

  • Het dragen van handschoenen (graag snijvast) en een helm is verplicht! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

  • Daarnaast zijn de punten van je schaatsen afgerond (kwartjesrond). Ieder teamlid draagt 2 bandjes, 1 om iedere arm, in de juiste kleur.

  • Tijdens de wedstrijd zijn alleen de rijdende teams op het ijs. Alle andere deelnemers wachten op de funbaan. Na afloop van de rit verlaten de teams die gereden hebben zo snel mogelijk het ijs en rijden de nieuwe teams naar hun startpositie.

  • Starten en finishen doen we op de middellijn van de baan. Het eerstgenoemde team start aan de finishzijde. Bij de Ploegenachtervolging draagt dit team witte armbanden. Bij de Team Sprint draagt dit team: geen armbanden (1e rijder), witte armbanden (2e rijder), rode armbanden (3e rijder).
  • Het als tweede genoemde team start aan de kruisingzijde. Bij de Ploegenachtervolging draagt dit team blauwe armbanden. Bij de Team Sprint draagt dit team: geen armbanden (1e rijder), gele armbanden (2e rijder), blauwe armbanden (3e rijder)

Ploegenachtervolging

Bij de Ploegenachtervolging blijf je als team bij elkaar. Samen leg je zo snel mogelijk 6 ronden af. De tijd van de 3e rijder die over de finish komt, telt als eindtijd.

 

Teamsprint

Bij de Team Sprint start je met 3 rijders. Iedereen rijdt om de beurt een ronde op kop. Na je ronde op kop, ga je naar de buitenkant van de baan en stop je met rijden. De 3e rijder rijdt in zijn eentje de laatste (3e) ronde en bepaald de eindtijd. Wisselen van kop doe je op het rechte stuk aan de kant waar je gestart bent. Er staan pylonen die het wisselvak aangeven. 

 

Vragen?

 

Heb je vragen over de regels? Stel ze gerust aan de scheidsrechter of je trainer. Via de mail kunnen we je vragen (vooraf!) ook beantwoorden.